כיצד מטפלים בעדשות מגע?
חלק גדול מהשמירה על בריאות העיניים בעת הרכבת עדשות המגע, נוגע לטיפול השוטף הנכון בהן
עד לפני שנים לא רבות, כל שימוש בעדשות המגע הצריך מספר בקבוקים של תמיסות ניקוי, ואולי אפילו טבליות אנזים לסוגי עדשות מגע מסוימים. כיום, מרבית מרכיבי העדשות יכולים להשתמש בפתרונות הרב-תכליתיים הנמצאים בשוק - כלומר, תמיסה אחת שהיא גם מנקה ומחטאת, וגם משמשת לאחסון העדשות כאשר הן אינן מורכבות בעיניכם.
אנשים הרגישים לחומרים משמרים הנמצאים בתמיסות הרב-תכליתיות עשויים להזדקק לתחליפים שאינם מכילים חומרים כאלה, למשל, אלה המכילים מי חמצן בכמות מזערית. תמיסות אלו עושות עבודה מצוינת בניקוי עדשות המגע, אבל חשוב מאד לעקוב אחר ההוראות לשימוש בהם ולבצע אותן באופן מדויק. לתמיסה אסור לבוא במגע עם העיניים שלכם עד לסיום ההשריה ולנטרול החומרים הפעילים שבה.
כמובן שאם אתם מתעצלים לטפל בעדשות המגע שלכם, תוכלו לפתור את הסיפור לגמרי על ידי הרכבת עדשות מגע חד פעמיות.
וכאן,
תרשו לנו לומר משהו על עדשות המוגבלות בפרקי זמן.
ישנה סיבה טובה לכך שישנן עדשות שמיועדות לפרקי זמן שונים. מבלי להיכנס להסברים כימיים וביולוגיים מסובכים, עדשה שמיועדת לפרק זמן מסוים, לאחר פרק הזמן הזה, היא עלולה להזיק לעיניכם, גם אם היא מאיכות טובה, או גם אם מדובר "רק" בעדשות מגע צבעוניות שלא אמורה להיות להן השפעה על איכות הראיה שלכם כשהן במצב חדש.
אל תתפתו למשוך את זמן השימוש עוד קצת. מחירן של עדשות מגע כיום הוא סביר לחלוטין, והסיכון הקיים לראיה שלכם לא שווה את ה"חסכון" הקטנטן שאתם עשויים (אולי) להשיג באמצעות משיכת זמן.